ÜMİTKÖY (0312) 235 40 04

ÇUKURAMBAR (0312) 285 44 99

DİŞ BEYAZLATMA İŞLEMİ ZARARLI MIDIR?

ANA SAYFA > FAYDALI BİLGİLER

Diş beyazlatma işlemi zararlı mıdır? Ne kadar sürede yapılır konusunda bilgi vermeden önce diş beyazlatma yöntemlerine değinmek gerekir.
 

  • Diş beyazlatma ne şekilde yapılır?          

Diş beyazlatma için evde kullanabileceğiniz yöntemler de olduğu gibi ofis tipinde diş beyazlatma yöntemi de mevcuttur. Bu yöntem iki şekilde uygulanır. Diş doktoru beyazlatma jeli kullanır. Bunu tek başına ya da lazer ile birlikte kullanabilir. Diş doktorunuz önce dişlerinizi plaktan temizler.  Sonra peroksit bazlı diş temizleme jeli sürer. Beyazlatmaya yardımcı olduğu için ışık kullanacaktır. Bazı jellerin ise ışığa ihtiyacı yoktur. Lazer ise dişleri tek başına beyazlatamaz. Sadece kimyasal reaksiyonu başlatır. İşlemin süresi otuz ila 45 dakikadır. İstenilen beyazlığa ulaşılabilmek için ikinci bir seans daha gerekir.
 

  • Evde diş beyazlatma işlemi

Jelin dişe temasının olabilmesi açısından bir diş kalıbı gerekmektedir. Bu kalıp eczaneler bulunabilmektedir. Ancak kişinin ağzına uygun plağın uygulanması daha doğru olacaktır. Öncesinde ise yine de diş doktorunuzun kontrolünden geçmeniz gerekmektedir.
 

  • Diş beyazlatma işlemi zararlı mıdır? Hangi sürede yapılır

Diş beyazlatma için belirli bir süre verilemez. Kişi istenilen sürelerde diş bakımını ya diş doktoru aracılığı ile ya da kendi evinde yapabilmektedir. Fakat doğru olan yaklaşık sekiz ay sonra tekrar edilmesidir. Düş beyazlatma işlemi zararlı değildir. Yetişkin kişilere uygulanabilir. Ancak on sekiz yaşından küçüklere, kanser hastalarına, dişetlerinde ciddi sorunlar olanlara, diş minesinde defekt olan hastalara uygulanması zararlıdır.
 

  • Güveni arttırmanın en basit yolu: Bembeyaz dişler

Beyazlatmadan önce dişler temizlenir. Lekeler çıkarılır, diş taşları temizlenir. Sorunlu diş ve dişetleri tedavi edilir. Kullanılan malzemeler aracılığı ile oksijenin açığa çıkması sağlanır. Bu da dişleri beyazlatır. Dişlerin beş tona kadar beyazlaması mümkündür.
 

  • Soğuk sıcak hassasiyeti

Dişler temizlendikten ve beyazlatıldıktan sonra sıcak ve soğuk hassasiyeti görülebilir. Ancak bu durum en geç üç gün içinde kaybolur.
 

  • Diş renklerinin değişmesinin sebepleri

Dişler çeşitli sebeplerden renk değiştirirler. Bazı sebepler dış, bazı sebepler ise iç faktörlerdendir. Yaşlanma, içilen ilaçlar, yeme alışkanlıkları, çay, kahve, şarap gibi faktörler dişlerin renk değiştirmesine sebep olan bazı faktörlerdendir.
 

Diş beyazlatma işlemi zararlı mıdır? Ne kadar sürede yapılır sorusuna basitçe zararlı değildir ve ihtiyaç duyulduğunda yapılabilir şeklinde cevap verilebilir.